Tölgyessy D. Péter elemez

A Való Világ 4 valóságshow professzionális elemzői szemmel. (A politikai elemző Tölgyessy csak névrokon.)

Gyorselemzés: Olivér kiválasztva, Laci veszélyben

2010.12.27. 20:41 Sz.J

A mai kiválasztás tanulsága, hogy Éva lenne ismét a kiválasztott - ha nem élvezne védettséget. De - ahogy a prognózisomban jeleztem - Olivér lett a kiválasztott, aki meggyőződésem szerint Lacit fogja majd párbajozni hívni. Ha nem Lacit, akkor a kevésbé erős ellenfélnek tartott Kristófot. Mindenesetre meggyőződésem, hogy Olivér Laci és Kristóf közül választ majd párbajtársat. (Olivér amúgy nincs nehéz helyzetben, hiszen bőven akad olyan párbaj-jelölt, aki gyengébb nála: Gina, Kristóf, Zsófi.)

Néhány apróbb megjegyzés/tanulság, ami leszűrhető a mai kiválasztás kapcsán:

- Anikó egyre inkább tart az időközben megerősödött Alekosztól, ezért a jövőben megpróbál majd közeledni hozzá - sikertelenül. Ha Alekoszt egyszer kiválasztják és párbajoznia kell, akkor Anikót fogja kihívni, feltéve, ha még a Villában lesz a lány.

- Akik Ildit választották, ők a konfliktuskerülő és/vagy bizonytalan játékosok. Ha nem változik az új lány pozíciója és más játékos pozíciója sem módosul radikálisan, akkor a következő kiválasztásnál Ildi vagy Éva kapja a legtöbb jelölést. (Amennyiben Gigi továbbra is megtartja a konfliktuskerülő attitűdjét és senkivel sem kerül komolyabb konfliktusba, meggyőződésem, hogy Ildit fogja megjelölni, amíg a lány a Villában lesz.)

- Laci saját magát - a Villán kívüli erőviszonyokban, azaz a "nézők felé" - gyengébbnek tartja Olivérnél, ezért tart is tőle.

- A Villában az elkövetkező napokban két erővonal (Laci, Olivér) mentén csoportosulnak majd a játékosok. Ha nem is lesz kimondva, de minden egyes játékosnak döntenie kell, melyik "erős ember" mögé sorakozik fel.

A mai jelölések:

Éva › Laci

Olivér ›  Zsófi

Gina › Olivér

Alekosz › Anikó

Anikó › Alekosz

Laci › Olivér

Ildi › Szandika

Szandika › Ildi

Béci › Ildi

Jerzy › Zsófi

Gombi › Jerzy

Gigi › Ildi

Kristóf › Olivér

Zsófi › Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://tolgyessypeterelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr252542723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ananké 2010.12.27. 21:17:33

Jó kis blog. Olvasni fogom!

badmintonplayer 2010.12.27. 21:21:24

Szuper a blog, gratulálok!Olivér szerintem is elég erős, ha valóban azok közül válogat majd akik rárakták a jelet, szinte biztos nyerő.
Buci meg ma nagyon komolyan vette a dolgát, mintha valami kiképzőtábor lenne:)
További minden jót!

==T== 2010.12.27. 21:53:35

Olivért elég sokan utálják, ami sok protestszavazatot jelent.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.12.27. 21:56:15

Várható volt Olivér jelölése, bár én Anikóra is gondoltam, mivel jelenleg az egyik leggyengébb játékos.

Oli Addamsék közül választ magának ellenfelet szerintem. Kristófra kifejezetten haragszik a jel miatt, a csaj ellen meg esélyesnek látja magát.

Laci túl nagy kockázat lenne így az elején. Mondjuk, gondolkodhat úgy is, hogy ha ki kell esnie, akkor az elején és egyik erősember ellen essen ki.

Jó blog, törzsolvasó leszek. :)

==T== 2010.12.27. 21:58:48

A cikkhez: Éva szvsz nem fog sem Olivér sem Laci mellé állni, ő megmarad független játékosnak, és szvsz jelenleg Alekoszon és Szandikán kívül mindenkit verne. Szerencséje van, hogy pont velük jól elvan. Ha nem szúrja el a dolgot, simán döntős. Jelenleg Alekoszt látom a végső esélyesnek.

wino5 2010.12.27. 22:00:14

Szia, tényleg nagyon jó a blog. kérlek ne szegje kedved a kevés komment, mert biztos, hogy többen olvasnak, mint amennyien kommentelnek. Jó úgy nézni a VV4-et, hogy utána el is tudom olvasni az elemzést. Én a szakdogámat a televíziós vetélkedőkből írtam, és ezért volt egy pici kitérő a valóságshow-k-hoz is. Én azért nézem a VV4-et, 1. mert szórakoztatnak a balhék, 2. mert érdekel az egész mechanikája, amit te itt nagyon jól megírsz. már dec. 22-én "megjósoltad" h ki lesz az a 4 ember aki Olivérre fogja rakni a jelét. 2 dolog van amit még megemlítenék, az egyik az az, hogy ez tulajdonképpen nem más, mint egy pszichológiai kísérlet, amit résztvevők önként vállaltak a "nagy nyeremény" fejében, de vajon ők ezzel tisztában vannak?? a másik dolog, hogy számomra ez teljesen elképzelhetetlen, hogy önként bezárassam maga, bár kíváncsi vagyok az érzésre, de az igen erős klausztrofóbiámmal ezt nem tudom elképzelni, hogy emberek erre hogy vállalkozhatnak önként...:)Valamint azon is érdekes elgondolkodni, hogy mennyire tükrözik a bent lakók a magyar társadalmat? illetve mennyire tükrözi a magyar "nép" lelkének változását a legutóbbi VV és a mostani VV?? Én ezért nézem a VV4-et és biztosan olvasni fogom minden nap ezt a blogot! :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.12.27. 22:19:46

@wino5:
Semennyire sem tükrözi a mai magyar embereket a 14 villalakó. A show-hoz lettek összeválogatva, bár azt hiszem, jobban, mint az előző háromnál. Elég magas az aránya a kvázi normális embereknek a régebbiekhez képest.
A pornós és egyéb prostituáltak azért kellenek, mert az RTL még mindig nem bírta kiheverni, hogy nem náluk volt először élő szex a képernyőn. Akkor még a konkurencia volt a piacvezető, mára ez egészen másképp van. Szóval nagyon erőltetnék a szexet, de most már úgy gondolom, csak nagyon részegen és véletlenül talál egymásra két random villalakó, mást ebben a közegben nem tudok elképzelni.
Szóval a qrvákat leszámítva szinte átlagembereket válogattak össze, de pont azok a kis különbségek különböztetnek meg minket tőlük. Ezért nem reprezentatív a dolog.

A blogot én is támogatom, biztosan egyre többen leszünk. Én mindenesetre kitettem már a linkblogomba címét. :)

keletnyugat 2010.12.27. 23:26:07

Ez nagyon jó blog, most láttam csak először de ezentúl mindennap megnézem. Nagyon jó ilyen szemszögből nézni az eseményeket.

Haniko 2010.12.27. 23:59:03

Kedves Péter!

Többször írod, hogy egy-egy szereplő túlélésének kulcsa, hogy a bentlét folyamán mennyire felel meg a játék indulásakor mesterségesen rágatott szerepnek.(vagány, törtető stb.) Mit gondolsz, mennyire vannak a nézők tisztában azzal, hogy milyen "címkével" indultak a műsor elején a szereplők? Nem befolyásolja-e ezt a műsor kezdeti alacsony nézettsége? A nézettségi mutatók alapján úgy látom, hogy sokan csak most kezdik nézni, és a most csatlakozók nincsenek tisztában a kategóriákkal. Én pl. csak a blogod olvasgatása miatt néztem utána, hogy ki milyen "kategóriában indult."
A blogot élvezettel olvasom, köszönet érte!

F_Elek 2010.12.28. 00:16:05

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, miszerint nagyon jó a blog, vagy inkább érdekes, és egyedülálló. Biztos jönnek majd trollok trollkodni, de nem kell velük foglalkozni :)
Olivér stratégiája szerintem nagyon jó. Szerintem Lacit kéne kihívnia, bár bátor döntés lenne, mert nincsenek tisztában az erőviszonyokkal, és a szavazótáborról sincs képük, de nagy esélye van a visszatérésre. Ha visszatérne a villabéli pozíciója hatalmasat erősödne, az egyik legnagyobb ellenfele kiesne, és a többiek nem mernének vele szembeszállni, valamint Laci "katonái" közül is lehet átpártolna Olivérhez. Ez nagyon jó erőfelmérő lenne Olivér számára. Ha kiesne legalább elmondhatja, hogy büszkén esett ki.
Ám, valójában Zsófit, vagy Kristófot fogja választani. Inkább Kristófot, mivel Gina azt mondta, hogy ha Kristófot kiszavazzák akkor ő kimegy. Lehet megpróbálja ezt Olivér kihasználni. Bár kétlem, hogy Gina kimenne.

Viszont érdekelne, hogy Gigi-Béci szavazatairól mi a véleménye?

bkercho 2010.12.28. 00:31:19

Zsófinak ugyanannyi lájkolója van azon az oldalon, ahol van ilyen gomb, mint Olivérnek (~1550), Lacinak meg kb 300. Ha már az erőviszonyokról beszélünk. Lehet, hogy mégsem lenne olyan könnyű ellenfél Zsófi?

dzsíni 2010.12.28. 01:06:09

Kedves Péter!

A blog kitűnő, viszont megelőzendő a későbbi bonyodalmakat felhívnám a figyelmét a következőkre:

Ptk. 77. § (4) (...) A tudományos, irodalmi vagy művészi tevékenységet folytató - ha neve összetéveszthető a már korábban is hasonló tevékenységet folytató személy nevével - az érintett személy kérelmére saját nevét is csak megkülönböztető toldással vagy elhagyással használhatja e tevékenység gyakorlása során.

dreamcatcher 2010.12.28. 01:46:54

Hello
Nagyon jo a blog rendszeresen fogom olvasni..
Olivérről és arról h mennyire irányított a viselkedése annyit tudnék mondani h én ismerem őt..bár nem a legjobb barátként de sok időt töltöttünk együtt mielőtt bement..
és azt kell mondjam h róla el tudom mondani hogy egy őszinte ember..
ő a valo -igazi - életben pont ugyanígy reagál és gondolkodik..
lehet h itt kint is szerepet játszik de nem hiszem..
mindenesetre tetszik a blog és várom az új bejegyzéseket!
üdv
a

Kon 2010.12.28. 03:17:57

Vid végig a bogod ha lehet engem szórakoztatat rss élesítve.

badmintonplayer 2010.12.28. 03:48:46

@==T==: szerintem meg az Olivéres kiszavazás utáni első kieső lesz Éva...(innen számítva második)Meglátjuk.

Sz.J 2010.12.28. 09:07:30

@wino5: Nagyon érdekes kérdéseket feszegetsz. Csak egy megjegyzés: szerintem a VV4 mikroközössége nem tükrözi a magyar társadalmat.

Sz.J 2010.12.28. 09:31:15

@dzsíni: megfogadtam a tanácsodat :)

Sz.J 2010.12.28. 09:45:45

@Haniko: jogos a kérdés! Bár a VV4-ben ezek a kategóriák "ki lettek osztva", az előző szériákban nem, de ott is stigmatizálva lettek a szereplők - már a bekerülésükkor. Talán pontosabban fogalmazok, ha úgy mondom: a szerepet (bármilyen is az) konzekvensen kell képviselniük. Tehát ez lehet egy, a villában a kezdetekben felvett szerep.

kiscsillag001 2010.12.30. 11:19:48

Kedves Péter, nekem is tetszenek az elemzéseid a jövőben követni is fogom. Egyet nem értettem a kiválasztásnál, Éva miért tett Lacira?? Erre nem találok egy értelmes magyarázatot sem.

testo 2010.12.31. 16:08:18

Üdv...egy olyan belső infóhoz jutottam, ami egy kicsit ledöbbentett. Itt vanez a Jerzy gyerek, aki csak úgy bekerült a villába, egy botcsinálta ok által. Az igazság az, hogy a kis srác elméletileg, a fél vezetőséggel lefeküdt (tudva illik, hogy sok a meleg az RTL klub-nál) és mivel Gombi Family rákapcsolt az SMS-kel (több, mint 1 millió foritn értékben), ezért mindenki meglepődött, hogy nem a Jerzy jutott be. A Jerzy úgy volt, hogy kipakol a sajtónak, amit persze senki nem akart, igy hoztak egy ilyen döntést !
süti beállítások módosítása