Tölgyessy D. Péter elemez

A Való Világ 4 valóságshow professzionális elemzői szemmel. (A politikai elemző Tölgyessy csak névrokon.)

Laci és Olivér: látens szembenállásból nyílt háború?

2010.12.22. 20:38 Sz.J

"Véleményem szerint Olivér villajövőjére nézve jelenleg Laci jelenti a legnagyobb veszélyt. És ez fordítva is így van: Lacira Olivér jelenti a legjelentősebb veszélyt." Az alábbi idézet tőlem származik, egy korábbi bejegyzésemből.

Az általam jósolt - egyelőre látens - konfliktus Laci és Olivér között immár jól körvonalazódik: a Villa egyik erős emberének tartott Laci ezúttal utalt is arra Giginek, hogy Olivérre "pályázik", mert szerinte villatársa túlzottan manipulálja a többieket.

Laci tehát a "manipulátor" stigmát kívánja Olivérre ragasztani. Elemi érdeke, hogy ez a jelző félelmet váltson ki a többiekből, akiket így maga mellé állíthat. Laci így a Villalakók "védelmezőjeként" léphet fel. Ez jó taktika, mert illik a karakteréhez. S mivel "egybevágó", ezért a nézők (szavazók) szimpátiáját is kiválthatja. De egyben arra is rámutat, hogy Laci rendkívül óvatos Olivérrel szemben.

Laci nem véletlenül Giginek beszélt Olivérrel kapcsolatos véleményéről. Laci tudja, hogy Gigi laza szövetségese Olivérnek, s rajta, illetve Gigi reakcióján keresztül nemcsak tesztelheti Olivér erejét, de üzenhet is neki. 

Olivér érzi a veszélyt. Erre utal az is, hogy ő a Lacival laza szövetségben álló Gombinak beszélt arról, hogy alig várja, hogy - Zsuzsi kiiktatása miatt - rátegyék a (legtöbb) jelet és kihívhassa Lacit. Ezzel viszont Olivér nemcsak Lacinak akart üzenni (Gombin keresztül), de a "szürke karakterű" Gombinak is jelezni akarta, hogy nem fél senkitől, még Lacitól sem. És természetesen azt is Gombi értésére akarta adni, hogy tőle sem tart. Egyúttal tompítani akarta az egyre inkább ráragasztott "manipulátor" stigmát.

S jóllehet Olivér és Laci szembenállása ezúttal kitört a látenciából, s a közeljövőben akár nyílt összeütközésre is számítani lehet közöttük (például azzal, hogy Laci Olivért jelöli meg a legközelebbi kiszavazáson), ezeknek a konfliktusoknak egyelőre még nem lesz tétje, mert a legtöbb jelölést a jelenlegi állás szerint nem Olivér kapja majd - bármennyire is ezt gondolja vagy akarja gondoltatni másokkal. Ahhoz ő egyelőre még túl erős.

A bejegyzés trackback címe:

https://tolgyessypeterelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr642533198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaffi B. 2010.12.31. 16:32:35

Mégis Olivért választották ki...
süti beállítások módosítása