Tölgyessy D. Péter elemez

A Való Világ 4 valóságshow professzionális elemzői szemmel. (A politikai elemző Tölgyessy csak névrokon.)

Ez már nem az a show

2011.01.25. 10:08 Sz.J

Elnézését kérem minden olvasómnak azért, hogy egy jó ideje nem jelentkeztem elemzéssel. Többé nem is fogok, ez az utolsó bejegyzésem.

Azért hagyom abba ennek a blognak az írását, mert a Való Világ 4 már régóta nem ún. zárt helyszínű (closed scene) valóságshow. A formátumot először akkor rúgta fel az RTL, amikor Olivérhez beengedték a barátnőjét, majd Gombi hazatelefonálhatott, a srácok elhagyhatták a villát, Gigi és Jerzy luxusszállodába ment (ahol nyilván többször forgattak le jeleneteket), ergo: a játékosok zöme érintkezett a külvilággal. Jerzy-Gigi kiutaztatásakor hagytam abba a show nézését, mert már nem láttam értelmét annak, hogy elemezzem az ott látottakat. Egyszerűen azért, mert a VV4 típusú (ki tudja milyen formátumú) műsorhoz egyáltalán nem értek. 

Mint már korábban jeleztem, azzal, a játék ilyen módon való alakítása veszélyeket hordoz magában. A szabályok ugyanis azért vannak egy ilyen játékban, hogy mindenkire egységesen vonatkozzanak. Ne érezze azt egyik játékos sem, hogy valamelyik társával valamiért a műsor készítői kivételeznek. A szerkesztőknek a végletekig következetesnek kell lenniük. A VV4 szerkesztői nem voltak azok. Ennek is köszönhető Szandika kiborulása.

Jómagam csak azokat a zárt helyszínű valóságshow-kat tudom elemezni, ahol a szerkesztés következetes, a formátumot betartják. Ahol nem, ott nincs mit elemezni. Legalábbis nekem nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://tolgyessypeterelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr662611774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása