Tölgyessy D. Péter elemez

A Való Világ 4 valóságshow professzionális elemzői szemmel. (A politikai elemző Tölgyessy csak névrokon.)

Olivér visszatért, Gina távozott. De mi változott?

2011.01.05. 18:56 Sz.J

A legutóbbi napokban Olivér visszatérése és Gina vergődése (végül kiköltözése) volt a legnagyobb hatással a villa életére. Mindkét eseménynek voltak és vélhetően lesznek következményei a belső erőviszonyokat illetően.

Gina kiköltözésével sikerült megszakítani egy kialakulóban lévő monkeyman-jelenséget (Gina és Anikó között), illetve sikerült tovább erősíteni Olivér amúgy sem túl gyenge pozícióját. Anikó hibát követett el azzal, hogy Olivér elleni kirohanását akkora időzítette, amikor még nem tudhatta, hogy potenciális szövetségese, Gina egyáltalán a villában marad-e vagy sem. A többi játékoshoz képest meglehetősen gyenge idegzetű feleség végül a kiköltözés mellett döntött, s ezzel nemcsak Anikó, de a "szürke karakterek" ideáltípusa, Zsófi belső pozícióját is jelentősen meggyengítette. Igaz, a két lány még biztonságban érezheti magát, legalábbis addig mindenképpen, amíg Ildi, házon belül van.

Olivér továbbra is Lacira feni a fogát és folytatja korábbi taktikáját, melynek célja, hogy a másik alfahímet nála gyengébbnek láttassa a közösségben. Erre utalnak azok a kijelentései, miszerint Laci szerinte gyenge ahhoz, hogy a végső győztesek között maradjon. Itt felfedezhető egy folytonosság is Laci gyengítésének irányában, emlékezzünk csak arra, amikor Olivér a párbaj előtt Bécivel közölte mindenki szeme láttára, hogy őt tartja a legerősebbnek a fiúk közül, ám legutóbb Bécit nem sorolta a legerősebbek közé. (Csak Alekoszt.)

Az erőviszonyok alakulásában ugyanakkor sok múlik majd azon, hogy a meggyengült Gombi és az Olivér visszatérése miatt aggódó Laci milyen belső tartalékokkal bírnak. Bár Gombi mutat Ginához hasonló tüneteket, ő sokkal kevésbé őszinte az érzelmeit tekintve, mint a játékot feladó feleség, ezért viselkedéséből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.

Továbbra is figyelemreméltó Gigi és Jerzy kapcsolata, melyben egyelőre Gigi tűnik dominánsabbnak, de még mindig nem vált egyértelművé teljesen, hogy kettejük közül ki a dominált. Mindketten nagyon tudatos és erős játékosok. Legnagyobb erejük abban rejlik, hogy mindenkivel igyekeznek jó kapcsolatokat ápolni (konfliktuskerülők), elkerülve ezáltal egy esetleges jelölést.

A magát a nézők szemében őszintének beállító Éva viszont gyengülni látszik. Fontos lenne, hogy a rá aggatott szerepet (őszinte, törtető) konzekvensen hozza/játssza, erre azonban úgy tűnik, egyre kevésbé képes. Jó példa erre az Olivérrel való viszonya: a Vagánynak behódol, mások előtt viszont kibeszéli. Ez a viselkedés még csúnyán visszaüthet és vissza is fog ütni. Ha nem ügyel Éva arra, hogy egybevágó legyen a szerepével, egészen biztos, hogy nem lesz „hosszútávfutó” – igaz, erre amúgy is kevés az esélye.

Alekosz helyzete továbbra is erősen stabil. Ahogy korábban megjósoltam, Anikó próbálkozott közelebb kerülni hozzá, sikertelenül. Olivér visszatérésével ráadásul Alekosz csak tovább erősödött.

A leggyengébb láncszem Ildi, aki képtelen volt a beilleszkedésre és komoly esélye van arra, hogy a mai kiválasztásnál ő kapja a legtöbb jelet és ő is veszítse el a párbajt, bárkivel is vívja azt. Bár lehet, hogy ez esetben vesztesnek érezné magát, valójában nyerne: ez a játék nem neki való és időben abba kellene hagynia, hogy lelki sérülés nélkül megússza.

A bejegyzés trackback címe:

https://tolgyessypeterelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr652563249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása